Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från STF


Svenska Tyngdlyftningsförbundet har fått glädjebeskedet av IWF att Patricia Strenius har kvalificerat sig som i klass 76 till OS i Tokyo. Ännu återstår att Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) ska ta ut Patricia.
 
Nellie Vikström och Tilde Muhrman har kvalificerat sig för ungdoms-EM. Joen Vikingsson-Sjöblom satte i helgen flera svenska juniorrekord vilket kvalificerade honom till junior-EM.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet skapar en tävling där du kan vinna stänger och vikter till din förening till ett värde av 60 000 kr.
 

Disciplinärenden till RIN

(2021-06-09 17:43)
Svenska Tyngdlyftningsförbundets disciplinkommittés beslut gällande anmälan till bestraffning har överklagats till Riksidrottsnämnden (RIN).
 
Här kommer information från Svenska Tyngdlyftningsförbundets mastersansvarig Jan Hinrichsen.
 

En rapport från RIM 2021

(2021-05-30 15:43)
Den 28 till 30 maj arrangerades Riksidrottsmötet (RIM) helt digitalt med 1 500 deltagare. Här kommer en kort sammanfattning med möjlighet till fördjupning.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet är fredag till och med söndag med på Riksidrottsmötet (RIM) 2021 som i år arrangeras helt digitalt.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse hade på torsdagskvällen ett extrainsatt möte där de beslutade att öppna upp för tävlingar från den 1 juni.
 
Folkhälsomyndigheten har under torsdagen uppdaterat de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar under coronapandemin.
 
Svensk idrott har tagit beslut om att föreningar från den 1 januari 2020 ska begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets disciplinkommitté har tagit två beslut gällande anmälan till bestraffning.
 

Senior-SM 2021 & 2022

(2021-05-21 14:25)
Svenska Tyngdlyftningsförbundet arrangerar senior-SM i egen regi 2021 och 2022.
 
Det blev en mycket spännande tävling i Colombia som avslutade Patricia Strenius OS-kval. Här kan du läsa sportchefen Mats Lindqvists rapport kring förutsättningarna, det taktiska spelet under tävlingen samt vad som händer nu.
 
Patricia Strenius OS-kvaltävling i Colombia slutade med 99 kg i ryck, 131 kg i stöt och sammanlagt 230 kg.
 
I helgen reste Patricia tillsammans med coach Bijan Rezaei till Colombia och den sista tävlingen för hennes del i OS-kvalperioden som slutar 31 maj. Här ger vi en bild av OS-förutsättningarna som IWF precis föändrat.
 

Eleiko

RF

SSF

STF

Vår klubb är vaccinerad mot doping

Postadress:
Borås AK - Styrkelyft
Getängsvägen 6
50468 Borås

Kontakt:
Tel: 0730379396
E-post: borasak@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

 

 Följ oss på Instagram