Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från STF


Under 2022-2023 satsar Svenska Tyngdlyftningsförbundet på att forma om sitt sätt att arbeta med föreningsutveckling. I ett första steg genomförs ett antal föreningsträffar.
 
I helgen avgjordes semifinalerna i elitserien. Så här gick det!
 
Hur ska vi arbeta med föreningsutveckling inom svensk tyngdlyftning i framtiden? Om du är intresserad att vara den som driver och ansvarar för att skapa en lösning på den frågan så ska du kontakta oss i dag!
 
De fyra åtta lagen i respektive Elitserie skulle mötas i semifinaler i samband med fjärde omgången av Allsvenska serien. Tyvärr har flera lag lämnat walkover. Så här kommer semifinalerna att arrangeras.
 
Nu är det dags för de distrikt och/eller föreningar som inte gjort det att anmäla intresse att arrangera SM-tävlingar 2023.
 
73 ungdomar, 44 flickor och 29 pojkar, kommer i helgen att deltaga på årets ungdoms-SM.
 
Tävlingskommittén har tagit fram förslag på en preliminär kalender för 2023 års tävlingar.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse gick under sitt möte den 3 september igenom och beslutade om uppdateringar för den delegationsordning som gäller för organisationen.
 
Här är laget som åker till Garðabær på Island för att tävla den 11-13 november.
 
Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan RF och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Utdelandet sker i samarbete med specialidrottsförbunden.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet vill påminna alla föreningar som ännu inte gjort det att söka återstartsbidraget. Syftet är att säkerställa att föreningen ges möjlighet att rekrytera, återrekrytera och behålla medlemmar.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse beslutade på sitt senaste möte att ge Landskrona AK arrangörskapet för det mästerskap som ska arrangeras i Sverige nästa år.  
 
Elitseriens sista omgång är semifinaler där vinnarna kvalar in till lag-SM den 19 november i Borlänge. Så här ser semifinalerna på dam- och herrsidan ut.
 
Hur ska vi arbeta med föreningsutveckling inom svensk tyngdlyftning i framtiden? Om du är intresserad att vara den som driver och ansvarar för att skapa en lösning på den frågan så ska du kontakta oss i dag!
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets generalsekreterare (GS) Sebastian Nurmi berättar här om vad som hänt och är på gång inom svensk tyngdlyftning.
 

 

RF

SSF

STF

Vår klubb är vaccinerad mot doping

Postadress:
Borås AK - Styrkelyft
Getängsvägen 6
50468 Borås

Kontakt:
Tel: 0730379396
E-post: borasak@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

 

 Följ oss på Instagram