Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från STF


Här kommer tävlingsdatum för elitserieföreningarna.
 
Sedan ett antal år tillbaka har Svenska Tyngdlyftningsförbundet tagit bort kostnaden för nya ungdomslicenser under sista kvartalet, oktober-december.
 
Olofströms Fritidsklubb arrangerar ungdoms-SM i Dannfältshallen den 30-31 oktober. Anmäl lyftare till tävlingen senast den 18 oktober.
 
SM i Halmstad avslutades på bästa sätt. Stefan Ågren satte personligt rekord med fyra kg i ryck, tre kg i stöt och 12 kg totalt. Han har numera nordiskt och svenskt rekord i båda delgrenarna och totalt.
 
Den andra SM-dagen i Halmstad innehöll flera rekordförsök och ett svenskt och nordiskt rekord i stöt av Sörby BoIS Daniela Gherman i 64 kg-klassen. Även fyran från OS i Tokyo, Patricia Strenius, visade klassen under dagen.
 
På lördagen fortsatte SM i Eleiko Sport Center med herrarnas 73 kg-klass där Viktor Ahlm, HAK Greppet, och Oskar Stillman, Visby AK tampades om gulden.
 
Som vi väntat. Äntligen är SM i tyngdlyftning igång. På fredagen inleddes tävlingarna i Eleiko Sport Center med flera svenska och nordiska rekord.
 
Fredagen den 8 oktober till och med söndagen den 10 oktober arrangeras SM i tyngdlyftning i Eleikos lokaler i Halmstad. Här kommer tider, startlistor och information om tävlande.
 
EWF har beslutat att EM 2022 ska genomföras i Sofia, Bulgarien under april 2022. Det är ännu inte klart med exakta datum men detta gäller för svenska lyftare att kvala till EM.
 
Erik Martin placerade sig som sjua sammanlagt, åtta i ryck och sexa i stöt i +109 kg-klassen på U23-EM. Det som sticker ut är att Erik satte personligt rekord (191) i stöt med sex kg.
 
Nu har tredje omgången av U14-serien genomförts och Svenska Tyngdlyftningsförbundet har också rättat ett seniorlags serietillhörighet.
 
Joen Vikingsson-Sjöblom mästerskapsdebuterade och satte personligt och svenskt juniorrekord med tre kg i ryck på junior-EM i Rovaniemi. Dessutom tangerat svenskt (personligt) juniorrekord.
 

Samuel Lundbergs EM-debut

(2021-09-30 12:40)
Samuel Lundberg har tävlat på U23-EM i Rovaniemi. Här kommer coachen John Söderholms rapport.
 
SM i Halmstad den 8 till 10 oktober närmar sig med stormsteg. Här kommer ny uppdaterad information vad som gäller för den som är på plats och för den som ska följa evenemanget hemifrån.
 
Joen Vikingsson-Sjöblom har haft en fin säsong så långt med flera rekordnoteringar. Nu är han i Rovaniemi för att deltaga på junior-EM och så här säger han inför sin tävlingsstart på torsdag.
 

 

RF

SSF

STF

Vår klubb är vaccinerad mot doping

Postadress:
Borås AK - Styrkelyft
Getängsvägen 6
50468 Borås

Kontakt:
Tel: 0730379396
E-post: borasak@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Gilla oss på Facebook

 

 

 Följ oss på Instagram